Preloading image Preloading image Preloading image
logo bilzen

Subsidies

SUBSIDIES BILZERS JEUGDWERK
Met maar liefst 30 erkende jeugdverenigingen is Bilzen een echte ‘jeugdstad’. Het stadsbestuur ondersteunt hen en voorziet dan ook heel wat toelagen voor jeugdverenigingen. Het reglement voorziet o.a. werkingstoelagen, toelagen voor kampvervoer, toelagen voor jeugdhuizen, verbouwingstoelagen, enzovoort.
Het volledige reglement vind je hier. De aanvraagformulieren voor de jeugdverenigingen vind je hier. De aanvraagformulieren voor de jeugdhuizen vind je hier. De aanvraagformulieren voor 'bouw categorie 1 & 2' vind je hier.

PROJECTSUBSIDIES JEUGD

Het stadsbestuur ondersteunt ook initiatieven van individuele jongeren. Plan je een originele activiteit? Vrijwilligerswerk in het buitenland? Een vernieuwend festival? Wil je de handen in mekaar slaan om een groots evenement op poten te zetten?... Maar ontbreekt het aan voldoende middelen? Dan kan je een aanvraag indienen voor projectsubsidies. Als je aanvraag goedgekeurd wordt dan wordt je project gesubsidieerd met een maximum van € 500. Zeker de moeite waard dus!
Het volledige reglement, de procedure en het aanvraagformulier vind je hier.

SUBSIDIES PODIUMKANSEN / CD OPNAME

In Bilzen werken sinds enige tijd de dienst cultuur, het cultuurcentrum en de jeugddienst samen rond het opzetten van een ‘lokaal popbeleid’. Bedoeling is om lokale popgroepen, organisatoren en muziekliefhebbers voldoende kansen te geven om in Bilzen te genieten van hedendaagse popmuziek. Naast de organisatie van het jaarlijkse pop- en rockconcours Pop a’ Cast en het jongerenfestival EMOTIONS werd er ook een speciaal subsidiereglement voor lokale popbands in het leven geroepen. Via dit reglement legt het stadsbestuur subsidies vast voor organisaties die lokale popgroepen podiumkansen bieden in Bilzen. Zo wordt er voor elke podiumkans per popgroep een subsidie van 125 euro toegekend, met een maximum van 500 euro per initiatief. Daarnaast kunnen Bilzerse bands ook een subsidie krijgen voor de opname en/of release van een muziekdrager.
Het volledige reglement, de procedure en het aanvraagformulier vind je hier.