Preloading image Preloading image Preloading image
logo bilzen

Jeugdraad

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren uit Bilzen het jeugdbeleid mee vorm geven en inkleuren. De jeugdraad is hiervoor het inspraakorgaan bij uitstek. Het bestuur kan de jeugdraad om advies vragen, maar de jeugdraad geeft ook op eigen initiatief advies over alles wat kinderen en jongeren aanbelangt. De jeugdraad geeft een stem aan individuele jongeren én jeugdverenigingen. Daarnaast is het ook de plek waar jeugdverenigingen elkaar leren kennen, van elkaar leren en eventueel samenwerkingen opzetten.

De jeugdraad organiseert ook tal van activiteiten. Klassiekers zijn ondertussen de Dag van de Jeugdbeweging en de Nacht van de Leiding. Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging wordt het jeugdwerk in de kijker gezet en worden alle leden van de Bilzerse jeugdverenigingen getrakteerd op een lekkere lunch op de Markt. Ook de Nacht van de Leiding is met de jaarlijkse quiz en de spetterende afterparty een vaste waarde geworden binnen het Bilzerse jeugdwerk.

De jeugdraad bestaat uit een algemene vergadering en een dagelijks bestuur. De algemene vergadering vergadert 4 keer per jaar en beslist oa mee over het jeugdbeleidsplan, subsidies, jeugdruimte, fuifbeleid, enzovoort. Verder worden er ook infosessies voor de jeugdverenigingen georganiseerd. Het dagelijks bestuur komt 1 keer per maand samen en bereidt de algemene vergaderingen voor, schrijft adviezen, werkt activiteiten uit en brengt de Bilzerse jeugdverenigingen jaarlijks een bezoekje op kamp.

Het huishoudelijk reglement kan je hier terugvinden.

Wil je lid worden van de jeugdraad, klik dan hier.

Facebook jeugdraad Bilzen